top of page

Promise You Will Sing About Me, 9:08 min in loop, Dimensions variable, 2020-22

SlideB.jpg
SlideA.jpg
SlideD.jpg
amersfoort_logo.jpg
stimuleringsfonds.jpg

(DUTCH)

Video-installatie Promise You Will Sing About Me

Met de kunstinstallatie Promise You Will Sing About Me, bevragen Vincent van Velsen en Seán Hannan wat een monument kan zijn in de 21ste-eeuw. Met deze tijdelijke video-installatie in de publieke ruimte werpen zij een kritische blik op de manier waarop monumenten binnen onze samenleving vorm krijgen. De Amersfoortse Koppelpoort, boegbeeld van de stad en diens historische entree, zal dienst doen als grootschalig projectiescherm waar vanaf 25 maart het kunstwerk slechts drie avonden(!) te zien zal zijn.

 

Muziek als herinnering

De installatie bevraagt de manier waarop de maatschappij geschiedenis aan huidige en aankomende generaties presenteert. Dit gebeurt in de publieke ruimte veelal met behulp van sculpturen en standbeelden. Maar dat hoeft volgens Van Velsen en Hannan niet de enige manier te zijn. Herinneringen kunnen op vele manieren worden overgedragen. Middels beeld, taal en muziek wordt de tijdelijke projectie als alternatief gepresenteerd waarbij melodie, ritme en woord de toekomst in resoneren.

Samenwerking Jiggy Djé

Muziek speelt een grote rol in het doorgeven van verhalen. Voor Promise You Will Sing About Me vroegen Van Velsen en Hannan de Amersfoortse rapper en directeur van muzieklabels Top Notch en Noah's Ark Vincent Patty, ook wel bekend als Jiggy Djé, een nieuw nummer te schrijven. In samenwerking met de Amersfoortse producer Ramiks (Stephan Boers) maakte hij muziek die reflecteert op wat en op welke manier er wordt herinnerd. Dat is ook de vraag die multidisciplinair performer Otion (Guillermo Blinker) stelde in zijn muzikale bijdrage aan het project. Samen met archiefbeeld dat een nieuw licht werpt op de Amersfoortse geschiedenis en de wijze woorden van James Baldwin stelt het multidisciplinaire kunstwerk vragen over tijdelijkheid, herinnering en de collectieve waardering in het kader van geschiedschrijving.

Concept
Seán Hannan
Vincent van Velsen


Lyrics
Jiggy Djé (Vincent Patty)


Muziek
Ramiks (Stephan Boers)
OTION (Guillermo Blinker)


Regie
Joppe van Hulzen


D.O.P.
Artyom Zakharenko 


Drone pilots
DroneAddicts


Production
Peter Roolvink


Styling
Kimberley Wenas


Corona management
Het Klassiek          


Editor
Dan Walwin

 

Graphic Design

Frédérique Gagnon


P.A. Vincent Patty
Evelien van Maaren


Projection
Light-up Collective


Marketing
Okra Agency, Charlene Austin & Keesje Heldoorn (OKRA)


Archive imagery
Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid
 

Funding
Stimuleringsfonds Creative Industrie

Gemeente Amersfoort
 

Dank aan
Ibrahim Alaoui Chrifi

Yvette Kamsteeg
Leontine Sies
Ruwan Heggelman

Alix de Massiac
SRO Amersfoort
VVV Amersfoort
Staatsbosbeheer
RAAAF

bottom of page